AquincumCraft nyári tábor

Városfelfedező és minecraft tábor 7-14 éves gyerekeknek július 23. és 27-között.

Az Óbudai Aquincum Múzemmal közösen játékos időutazásra hívjuk a gyerekeket, melynek keretében bejárjuk Budapest Római kori emlékeit. Régészek, történészek mesélik el, milyen is volt az élet Aquincumban a Rómaiak idejében, majd a tapasztalatok alapján saját Minecraft szerverünkön a gyerekek csoportosan, egymással együttműködve felépítik saját Aquincumukat, mely a már épülő minecraft Budapestünk szerves részét képezi majd.

Az egy hét alatt meglátogatjuk az Aquincumi Múzeum polgárvárosának romkertjét, a Lajos utcai Amfiteátrumot ahol a gyerekek átélhetik milyen volt gladiátornak lenni, megnézzük közelről a Herkules villát, megkeressük Hadrianus palotájának romjait. és meglátogatjuk a Flórián téri katona fürdőt is.
A Pozsonyi úti központunkba visszaérve pedig az élmények alapján a gyerekek közösen megépítik Minecraftban saját Aquincumunkat.

Időpont: Július 23-től Július 27-ig
hétfőtől péntekig 8:00-tól – 16:30-ig

Helyszín: 1137 Bp. Pozsonyi út 10. Budapest School
Korosztály: 7-14 év
Létszám: max. 20 fő

Napi program:
8.00 érkezés, reggeli
8.30 indulás az intézménylátogatásra
9.30-11.30 intézménylátogatás
12.30 ebéd, szabad játék
14.00 Minecraft műhely
16.00 projekt összegzés, uzsonna
16.30 távozás

Mit hozzál magaddal?
Az egyes intézményeket tömegközlekedéssel látogatjuk meg, így legpraktikusabb, ha van hetibérleted. A foglalkozásra hozd magaddal laptopodat, amin Minecraftban építeni tudsz majd.

A tábort vezeti:
Korchma Zsombor: Nyolc éven keresztül sajtózott a fővárosi önkormányzatnál, lelkes urbanista. A Creative Science alapítója, két gyerek apukája. Hobbija az újságírás, alapítója és máig főszerkesztője a Roham magazinnak.

Részvételi díj: 38 000 HUF
Az ár tartalmazza a napi háromszori étkezést és a munkához szükséges eszközöket

Jelentkezem