CREATIVE ZENEI SZOMBAT | MOZART (képgaléria+videó)

– Mondja, hogyan kell szimfóniát írni? – kérdezte Mozartot egyszer egy diák.

– Azt javaslom, próbálkozzon valami könnyebbel – válaszolta Mozart.

– Könnyebbel? – kérdezett vissza a diák megrökönyödve – De hiszen ön már 9 évesen szimfóniát írt!

– Igaz – felelte a zeneszerző – De én nem kérdeztem meg senkit, hogyan csináljam.

 

 

„A Mozart-jelenség egy különleges dolog. Van Mozart-csoki és Mozart-sítúra is, egész egyedien kötődik hozzá a problémás 21. század” – nyilatkozta pár éve Colin Lawson professzor, a Royal College of Music igazgatója egy angol felmérés kapcsán, melyből kiderült: a városi tanácsokban egyértelműen Mozart művei a legmenőbb hívásvárakoztató zenék.

Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart zseni volt, életét és sikerének titkát képtelenség megismerni egyetlen nap alatt. Viszont az érdeklődést iránta már koránt sem lehetetlen felkelteni – és pontosan ez a CREATIVE ZENEI SZOMBAT célja!

 

BEMELEGÍTÉS

Első zenei szombatunkon az érkezés és a tanárok-gyerekek zenés bemutatkozása után, a gyerekek elkészítették zenetörténeti tablójukat, melyre rákerültek a korhű hangszerek és zeneszerzők az őskortól egészen napjainkig.

 

MOZART, A BARÁTUNK!

Végigvettük Mozart életének fontosabb állomásait, belehallgattunk a műveibe, összehasonlítottuk otthonunkat az ő szülőházával és megnéztük 3D-ben hogyan is nézne ki ma, a mindössze 160 centi magas klasszikus zenei óriás.

 

CSAPATMUNKA

Gyorsan össze szoktunk, és ügyes kis csapatunknak már nem okozott problémát megtanulni a magyarul „Hull a pelyhes fehér hó” címen ismert Mozart szerzeményt is Boomwhacker-en!

 

 

ERKEL SZÍNHÁZ

Az Operatúra Papagenóval egy zseniálisan jól megszervezett, minden szempontból igényes és izgalmas ifjúsági program. Ezúton is szeretnénk megemlíteni, hogy a Creative Science szerint csillagos ötöst (vagy öt csillagot) érdemel! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Közvetlen bepillantást enged a gyerekeknek a színfalak mögé, ahol megismerik a díszletek, drapériák, függönyök, szerkezetek világát, a különböző színpadi technikákat, a világítást. Mindeközben magukba szívhatják az Operaház varázslatos atmoszféráját, megismerkednek az énekesekkel, a személyzet tagjaival, és – ez esetben – a Varázsfuvola történetével.

 

Apropó! Miközben Mozart operájának mesés változatát hallgattuk meglepetést is készítettünk Papagenónak (azaz Fülep Máté operaénekesnek).

 

A gyerekek aprlóékosan kidolgozott csodálatos rajzokat készítettek, amit a Papagenóval való találkozáskor örömmel adtak át neki. Madarászunk nagyon meghatódott, és az is kiderült, hogy az Operatúra indulása óta a mi Creative-os gyerekeink voltak az elsők, akik ajándékkal készültek a részére. Felemelő pillanatok voltak… 🥰

 

 

Május 21.-én újra neki vágunk a Mozart kalandozásnak, várjuk szeretettel a zenére nyitott gyerekeket!

⭐️ KLIKK! ⭐️